Tuesday 8 September 2015

Τι ρόλο βαράει το Ποτάμι;


Όταν ανακοινώθηκε το Ποτάμι, άκουσα από πολλούς (ειδικά Αθηναίους) ότι είναι το κόμμα του Μπόμπολα που ήρθε να κάνει πλάτες στα μνημόνια. Δεν θέλησα να είμαι προκατειλημμένος και γενικώς προσφέρω γενεόδωρα το κριτήριο της αθωότητας σε όλους, έως αποδείξεως του εναντίου.

Η οποία ήρθε στις 30-6-2015, με τη μορφή του παραπάνω e-mail. Το Ποτάμι, που ευαγγελίζεται ότι είναι το καινούριο και μας καλεί να απορρίψουμε τα παλιά καθεστωτικά κόμματα, ήταν το μόνο κόμμα στο δημοψήφισμα (και γενικώς το μόνο από το 2009 και μετά) που εφάρμωσε την παλαιοκομματική τακτική των λεωφορίων και των αεροπλάνων για τους ψηφοφόρους!

Πού βρήκε τα λεφτά το Ποτάμι για να στήσει αυτό το μηχανισμό μετακίνησης;!

Πάντα μου αρέσε η δουλειά του Θεοδωράκη, ως δημοσιογράφος, κι έτσι, όταν ιδρύθηκε το Ποτάμι δήλωσα εθελοντής διαδικτύου σαν Μηχανικός Η/Υ. Οι εθελοντές γρήγορα αυτοδιοργανώθηκαν μέσω Facebook και μετατράπηκαν σε μικρές κοινότητες με σημαντικό πολιτικό προβληματισμό και δραστηριότητα. Σε αυτές τις κοινότητες είχαν μαζευτεί πολύ αξιόλογα άτομα, άτομα επιτυχημένα στην καριέρα τους, που μέχρι τότε δεν ασχολούνταν με τα κόμματα παρόλο που ήταν πολιτικοποιημένοι, διότι δεν άντεχαν τη γνωστή μπόχα. Αυτά τα άτομα παρήγαγαν και πολλά αξιόλογα πολιτικά κείμενα και θέσεις.

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο, όμως, του Ποταμιού, εμφανίστηκαν από το πουθενά προτεινόμενοι "Συντονιστές των εθελοντών". Αυτά τα άτομα δεν ήταν γνωστά στους εθελοντές τους προηγούμενους μήνες. Δεν ήταν καν μέλη των facebook groups που είχαμε φτιάξει! Αυτοί οι ουρανοκατέβατοι συντονιστές ψηφίστηκαν και ορίστηκαν στο συνέδριο, πήραν τον έλεγχο των ομάδων στο Facebook, πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα κείμενα και την δουλειά μηνών των εθελοντών και άρχισαν να λειτουργούν ως firewall (ως φίλτρο στην επικοινωνία) μεταξύ των εθελοντών και του Θεοδωράκη.

Κοινώς, το Ποτάμι μετατράπηκε σε τυπικό παλαιοκομματικό μόρφωμα, χειρότερο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι βαρονίσκοι έκοβαν και έραβαν, αποφάσιζαν ποιες πληροφορίες θα φτάνουν στον Θεοδωράκη και ποιες θα θάβονται.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα φυσικά με τον "Συντονιστή" εθελοντών εξωτερικού, ο οποίος, πέραν του ότι είναι προφανές ότι είναι άτομο χαμηλής διανοητικής ικανότητας (βρίσκεται και σε διαδικασία "αγοράς" πανεπιστημιακών τίτλων άνευ αξίας από το γνωστό τιτλοπάζαρο που λέγεται "Βρεττανική ανώτατη εκπαίδευση") είναι και φασιστοειδές.

Με πέταξε έξω από το γκρουπ εθελοντών εξωτερικού του Ποταμιού επειδή υποστήριζα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα! Αυτή είναι η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης μέσα στο Ποτάμι!! Κάποια στιγμή η κομματική κορυφή αποφάσισε (σε χρόνο ρεκόρ παρεμπιπτόντως και εντελώς αντι-δημοκρατικά) ότι είμαστε με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Και όποιος έχει αντίθετη άποψη δεν έχει δικαίωμα να την εκφράζει ούτε καν εσωτερικά μέσα στο κόμμα!!

Ακόμα και τα χρυσαύγουλα θα ζήλευαν μια τόσο φασιστική κομματική κουλτούρα!



Τα e-mail μου προς την κομματική κορυφή και την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος (υποπτεύομαι ότι είναι επιτροπή φάντασμα), αγνοήθηκαν, οπότε παίρνουν την ευθύνη για όλα όσα έκανε το φασιστοειδές, αφού άλλωστε βρίσκεται και ακόμα στη θέση του.


(e-mail από τον "Συντονιστή" τις ημέρες του δημοψηφίσματος)


Είναι πλέον προφανές ότι το Ποτάμι είναι ένα καθεστωτικό κόμμα. Δεν είμαι ο μόνος εθελοντής που εγκατέληψε το Ποτάμι, είμαι μάλλον ο τελευταίος. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν αυτοί οι κομματικοί εγκάθετοι, ο ένας μετά τον άλλον, τα αξιόλογα άτομα άρχισαν να εγκαταλείπουν το Ποτάμι.

Ελπίζω και ο λιγοστός κόσμος που δεν τους έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και τους ψηφίζει να συνειδητοποιήσει τι λέρα είναι και αυτό το κόμμα και αν όχι σε αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον στις επόμενες να μη μπουν καν στη βουλή. Να σβήσουν όπως πολλά άλλα δήθεν κόμματα που πέρασαν και χάθηκαν, γιατί αυτό τους αξίζει. Το Ποτάμι είναι τελικά ένας βόθρος και τίποτε άλλο.

No comments: